title

Faes Group

 

Faes Group ontwerpt, produceert en distribueert duurzame verpakkingen voor de meest uiteenlopende toepassingen. Voor een deel bestaat de klantenkring uit bedrijven die actief zijn op het gebied van nano- en medische technologie, zoals ASML, Medtronic en Philips. Een andere grote klant is het Ministerie van Defensie. Al deze organisaties moeten vaak zeer kostbare en gevoelige onderdelen vervoeren, onder soms extreme omstandigheden. Faes Group denkt met hen mee en ontwikkelt geavanceerde verpakkingsoplossingen.

Om te garanderen dat een product in goede staat op de bestemming aankomt, dient niet alleen de verpakking zelf maar ook het verpakkingsproces geoptimaliseerd te worden. Met behulp van speciaal hiertoe ontwikkelde web applicaties instrueert Faes Group bedrijven hoe zij hun producten veilig en efficiënt kunnen verpakken. Op deze manier wordt jarenlange ervaring en opgebouwde kennis met klanten gedeeld en in de praktijk toegepast.

Alle expertise omtrent verpakkingen, van engineering en productie tot consultancy en software, bevindt zich bij Faes Group onder één dak. Hiertoe is de organisatie verdeeld in drie business units: Faes Cases voor een snelle en efficiënte productie van duurzame verpakkingen, FPC als dienstverlenende tak voor verpakkingsadvies, ontwikkeling en/of implementatie en SKB Europe voor de distributie van hoogwaardige aluminium en kunststof koffers en kisten.

Hoewel alle business units over eigen specialisaties beschikken en ze ieder specifieke markten en doelgroepen bedienen, staan ze niet helemaal los van elkaar. Juist door gebruik te maken van elkaars kennis en expertise kunnen zij snel schakelen en samen brede service leveren. Niet voor niets heeft Faes Group een sterke marktpositie in Europa weten te veroveren op het gebied van duurzame verpakkingen.

 

Logo_FaesGroup_PANTONE

 

Lid van Brainport Industries

Faes Group is lid van Brainport Industries. Brainport Industries is een coöperatie van 1e, 2e of 3e lijns high tech toeleveranciers, ontstaan onder de vlag van Brainport region Eindhoven.

“Faes Group is als high tech toeleverancier lid van Brainport Industries, om de professionaliteit en innovatiekracht van de keten, maar ook zeker van Faes Group zelf, continu te blijven verbeteren.”

Brainport industries memberIn de high tech industrie wordt van toeleveranciers steeds vaker verwacht dat zij niet alleen fabricage van onderdelen doen maar ook de ontwikkeling en engineering voor hun rekening nemen. Voor veel toeleveranciers is het door gebrek aan schaalgrootte en financiële middelen lastig om dit alleen te doen. Door het samen uitvoeren van projecten op het gebied van technologie, markten en mensen binnen Brainport Industries krijgen ze dit wél voor elkaar.

Meer informatie over Brainport Industries.

 

ISO 9001

Faes Group heeft een gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem. Bekijk het ISO 9001 certificaat.