Vacature Hoofd Engineering

Faes Cases, onderdeel van de Faes Group in Reusel, ontwerpt en produceert maatwerk duurzame verpakkingen voor de meest uiteenlopende toepassingen. Dit doen we in binnen- en buitenland voor bedrijven zoals ASML, Philips en het Ministerie van Defensie met een team van ongeveer 70 medewerkers. Onze verpakkingen worden ontwikkeld en geproduceerd door ambitieuze vakmensen. Werken bij Faes Group betekent deel uitmaken van een zeer professionele organisatie. Wij zijn een organisatie die waar maakt wat we zeggen, die resultaat levert en verwachtingen overtreft. Dit doen we als persoon, maar ook als team. Wij leggen de lat graag hoog en hebben de ambitie om de omvang van de business unit Faes Cases in de komende jaren te verdubbelen. Wij zijn daarom op zoek naar een:


Hoofd Engineering
Die een brug slaat tussen klantvraag, techniek, maakbaarheid en innovatie

Ons doel, jouw uitdaging?

Als Hoofd Engineering vervul je binnen onze business unit Faes Cases een cruciale rol. Je draagt met jouw afdeling wezenlijk bij aan succesvolle verkooptrajecten door hoogstaande verpakkingsoplossingen te bedenken die maximaal aan de klantvraag beantwoorden en zich onderscheiden van de concurrentie. De verpakkingsoplossingen gaan doorgaans vergezeld van calculaties, ontwerpschetsen, technische tekeningen, besteladviezen en werkplaatsopdrachten. Daarmee drukt de prestatie van jouw afdeling automatisch ook een stevig stempel op het operationele en commerciële resultaat.

Hoe ziet jouw nieuwe functie eruit?

 • Afhankelijk van het aanbod en de prioriteiten werk je zelf aan projecten en opdrachten. Je herkent de klantvraag en zet deze om naar hoogstaande competitieve technische verpakkingsadviezen. Soms is productontwikkeling vereist, soms volstaat een standaard oplossing. En soms is het een combinatie van beide. De klantvraag vormt steeds het vertrekpunt;
 • Je bent alert en anticipeert op trends en technologische ontwikkelingen. Als aanjager van innovatie en productontwikkeling ontwikkel en borg je de creativiteit, kennis en inventiviteit van de hele afdeling met als uiteindelijk doel de teamprestaties structureel naar een hoger niveau te tillen;
 • Op doelmatige wijze structureer en delegeer je de werkzaamheden richting je afdeling. Je geeft leiding aan een team bestaande uit een Planner en vijf medewerkers Engineering;
 • Als Hoofd Engineering sta je midden in ons primair proces en schakel je veelvuldig met Productie, Sales en Inkoop. Je werkt rechtstreeks onder de Chief Operations Officer.

Profiel van de kandidaat:

Je hebt een brede passie voor techniek en innovatie en je legt de lat hoog. Je bent pas tevreden bij verpakkingsoplossingen die klanten positief verbazen, bijvoorbeeld door de creativiteit en inventiviteit van jou en je team. Als persoon sta je stevig in je schoenen. Je zet lijnen uit voor je team, laat hen participeren en hakt knopen door op momenten die daar om vragen. Door jouw aanpak en kennis van productietechnieken, ben je voor jouw medewerkers een voorbeeld en tegelijkertijd een bron van inspiratie.

Onderstaande zaken vinden we in ieder geval terug in (of blijken uit) je cv:

 • Een technisch HBO diploma (bij voorkeur richting WTB of IPO);
 • Techneut in hart en nieren met minimaal 7 jaar gedegen en succesvolle ervaring als Engineer bij een innovatief bedrijf in een maatwerk productieomgeving;
 • Uitstekende kennis van materialen en productietechnieken;
 • Uitstekende kennis van Solid Works;
 • Ervaring met ERP-systemen;
 • Bewezen (coachende) leidinggevende skills;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift.

Daarnaast herken je bij jezelf de volgende persoonskenmerken:

 • Extravert;
 • Ambitieus, wil om te winnen;
 • Proactief en resultaatgericht;
 • Creatief en inventief;
 • Teamspeler;
 • Leergierig, maar ook in staat om anderen beter te maken;
 • Stabiel, zelfstandig en daadkrachtig.

Daarnaast voel je je thuis in onze regio en deel je onze mentaliteit. Bovendien vind je het leuk om zelf aan projecten en opdrachten mee te werken.

Ons aanbod:

Je komt te werken voor een organisatie waar innovatie hoog op de agenda staat. Laat je verassen door de wereld van verpakken! Ons werkterrein is enorm breed omdat we gebruik maken van veel verschillende productietechnieken en materialen. De omvang van je afdeling maakt een informele en persoonlijke aanpak mogelijk. Wij bieden je volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en initiatieven. De werksfeer is open en informeel, maar ook uiterst gedreven en professioneel.

Wij bieden:

 • Een marktconform salaris
 • 29 vakantiedagen
 • Een fantastische uitdaging waarbij je kunt laten zien wat je in huis hebt

In onze bedrijfscultuur zijn passie, slagvaardigheid en creativiteit verankerd. Herken jij je in deze kernwaarden en ben jij die bevlogen techneut die innovatie kan combineren met coachend leiderschap? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar solliciteren@faesgroup.com.

Voor meer informatie over de functie of de procedure, bel je met Edwin van der Linden op telefoonnummer +31 497 389 072. Voor meer informatie over Faes Cases  bezoek je onze website: www.faescases.com

Een assessment zal onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Indien we relevante kennis en ervaring missen in je cv, behouden we ons het recht voor om je niet mee te nemen in de selectieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.