title

Johan Faes

 

De directeur van Faes Group is Johan Faes, geboren en getogen in Reusel-De Mierden, een sfeervolle gemeente in de Brabantse Kempen. Naast ondernemer is Johan fanatiek rallyrijder.

 

Johan de ondernemer

Zonder spreekwoordelijk rijbewijs op zak startte de jonge Johan als zelfstandig ondernemer en leerde hij van de fouten die hij onderweg maakte. Hij ervaart deze praktijkopleiding nog dagelijks als een belangrijk voordeel in zijn huidige werk, bijvoorbeeld bij het behandelen van verpakkingsproblemen. Door een gezonde afstand te houden tot de materie en niet alleen te vertrouwen op harde data en ingewikkelde berekeningen, maar ook op het gevoel dat bij verpakkingen en logistiek komt kijken, kan hij ‘out of the box’ blijven denken en praktische oplossingen aandragen, die de kern van het probleem aanpakken. Met succes, zo blijkt wel. In 2013 werd Johan zelfs genomineerd voor de Beste Ondernemers Visie (BOV).

 

Johan de rallyrijder

Als kind werd Johan al geboeid door alles wat met motoren te maken had. Hij sleutelde aan brommers, laste zelf onderdelen aan elkaar en was fanatiek motorcrosser op regionaal niveau. Zijn echte passie lag echter in de autosport. Als drukbezette ondernemer en jonge vader was Johan lange tijd niet in de gelegenheid om in wedstrijdverband te rijden, totdat hij in 1999 in contact kwam met de navigator van de coureur Edwin Abbring. Van hieruit ontstond de mogelijkheid om zelf te gaan rijden. In 2000 reed Johan nog in een gehuurde auto; later kwam er steeds beter materiaal beschikbaar. Vanaf de oprichting van het FABORY rallyteam in 2005 neemt Johan deel aan het Nederlands Rallykampioenschap.