Packaging Engineer / Engineer WTB M/V

Packaging Engineer / Engineer WTB

Oplossingen voor transport van gevaarlijke goederen? Verpakkingen voor cleanrooms? Hoe verpak je de spiegels voor de grootste telescoop ter wereld? Draai jij je hand niet om voor oplossingen die buiten de gebaande paden liggen en ben jij ook nog eens op zoek naar een baan met impact? Lees dan snel verder en maak kennis met de uitdagingen die onze wereld van verpakken je te bieden heeft.

Jouw werkdag: Als Packaging Engineer bij Faes Cases ga je voor resultaat! Je bent de spreekwoordelijke schakel tussen klantvraag en productie. In deze technische rol vertaal je de klantbehoefte naar inventieve technische verpakkingsoplossingen. Onze opdrachtgevers komen werkelijk uit allerlei branches vandaan en bovendien is elk verpakkingsvraagstuk ook nog eens uniek. Of het nu gaat om budget, kwaliteitsnormen, ergonomie; jij zorgt voor maatwerk en een verpakkingsoplossing die maximaal tegemoet komt aan de klantvraag. Naast het concept, houd jij je bezig met de engineering. Ook de voorbereidende werkzaamheden neem je voor je rekening. Dit alles binnen een technische productieomgeving waarbij kort- en langlopende projecten elkaar afwisselen en een strakke planning, deadlines en last minute wijzigingen part of the job zijn.

Kortom, we spreken over een baan met impact! Enerzijds omdat jouw ideeën en verpakkingsoplossingen in belangrijke mate het succes bepalen in onze verkooptrajecten. Anderzijds omdat jouw keuzes en de kwaliteit van jouw voorbereidende werkzaamheden een stempel drukken op het operationeel productieresultaat!

Verder:

 • Toets je verpakkingsoplossingen op technische haalbaarheid;
 • Vervaardig je kostprijscalculaties, besteladviezen, productietekeningen en werkplaatsopdrachten;
 • Heb je veelvuldig contact met (potentiele) toeleveranciers en maak je gebruik van hun technische kennis.

Het team bestaat, met jou erbij, uit 7 collega’s. 4 techneuten, een Planner, een Inkoper en een Manager  aan wie je rapporteert. Bovendien werk je in verband met overdrachten veel samen met je collega’s van de afdelingen Sales en Productie.

Welke bagage neem jij mee?

 • HTS WTB geschoold;
 • Gedegen kennis van materialen zoals hout, metaal en kunststof;
 • Gedegen kennis van productietechnieken zoals frezen, watersnijden, vacuümvormen, kunststoflassen, lijmen etc;
 • Voor deze functie is het essentieel dat je naast de Nederlandse taal, ook de Engelse taal in woord en geschrift goed beheerst;
 • Bedreven met 3-D tekensoftware.

Als persoon:

 • Laat je eigenaarschap zien, daag je uit, verras je klanten én collega’s en verbeter je waar mogelijk;
 • Denk je in oplossingen en kansen en bezit je de nodige dosis creativiteit om het onmogelijke mogelijk te maken, óók als dat betekent dat de oplossing buiten de gebaande paden gezocht moet worden;
 • Adem je techniek en volg je technische ontwikkelingen in je vakgebied op de voet;
 • Fungeer je als technisch aanspreekpunt voor één of meerdere opdrachtgevers en treedt je in gesprekken op als een volwaardige gesprekspartner;
 • Beweeg je je gemakkelijk door onze organisatie. Je staat er immers middenin omdat zowel Sales als Productie je interne klanten zijn;
 • Kun je omgaan met interrupties en gemakkelijk schakelen tussen werkzaamheden zonder het overzicht te verliezen;
 • Bezit je uitstekende luistervaardigheden en ben je kritisch als het gaat om het concretiseren van de klantvraag;
 • Schroom je uitvoerend werk niet, bezit je een hands-on mentaliteit en heb je vooral zichtbaar plezier in je werk.

 

Waaruit bestaat ons aanbod?

 • Een werkomgeving waarbij wij je uitdagen om je klant én collega’s te verrassen met jouw concepten en oplossingen;
 • Werken voor een gevarieerde klantenkring met uiteenlopende verpakkingsvraagstukken, waaronder gerenommeerde opdrachtgevers zoals ASML, Ministerie van Defensie, Medtronic enzovoorts;
 • Een kennismaking met de wereld van verpakken waarbij je zult ontdekken dat vraag en aanbod eindeloos zijn;
 • Een werkomgeving met eigen productiefaciliteiten waarbij je jouw creaties gerealiseerd kunt zien worden.

Bij Faes Group werk je binnen een Brabantse onderneming met een informele cultuur, een gezonde mentaliteit en korte communicatielijnen. Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de zwaarte van de functie zoals een marktconform salaris, nette pensioenregeling, reiskostenvergoeding, 29 vakantiedagen, opleidingsmogelijkheden en een winstdelingsregeling.

Ben jij de Techneut die onze naam als verpakkingsspecialist helpt hooghouden?
Stuur je cv, eventueel vergezeld van je motivatie, naar solliciteren@faesgroup.com.

Wil je meer weten? Laat je inspireren door Paul Moeling, onze COO, op telefoonnummer 06-13426485 of neem een kijkje op onze website: www.faescases.com
Voor informatie over de procedure neem je contact op met Edwin van der Linden op telefoonnummer +31 497 389 072.

Wie zijn wij?

Faes Cases maakt onderdeel uit van Faes Group in Reusel en wij ontwerpen en produceren duurzame verpakkingen voor de meest uiteenlopende toepassingen. Binnen Faes Group werken wij dagelijks met ongeveer 70 trotse en gemotiveerde collega’s in binnen- en buitenland aan duurzame verpakkingsoplossingen. Als marktleider werken wij voor gerenommeerde bedrijven en organisaties zoals: Philips, ASML, DSM, VDL, Medtronic, Ministerie van Defensie, NATO, etc.

Bij Faes Group leggen wij de lat graag hoog. Werken bij Faes betekent deel uitmaken van een zeer professionele organisatie. Wij zijn een organisatie die waar maakt wat we zeggen. Onze medewerkers doen er alles aan om resultaten te leveren en hun beloften na te komen, als persoon en als team. Onze ambitie luidt om in de komende jaren ons bedrijf te verdubbelen door te blijven innoveren met onze toonaangevende verpakkingsoplossingen.

Faes Group is vanuit Eindhoven, Valkenswaard of Tilburg prima bereikbaar. Met de auto bereik je ons veelal binnen zo’n dertig minuten.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs en zonder opdracht verstuurde cv’s nemen we niet in behandeling.