Product Engineer

Draai jij je hand niet om voor oplossingen die buiten de gebaande paden liggen?

 

Als Product Engineer binnen onze business unit Faes Cases ga je voor resultaat! Je bent de schakel tussen klantvraag en productie. In deze technische rol vertaal je de klantbehoefte naar inventieve technische verpakkingsoplossingen. Onze opdrachtgevers komen werkelijk uit allerlei branches vandaan en bovendien is elk verpakkingsvraagstuk ook nog eens uniek. Of het nu gaat om budget, kwaliteitsnormen of ergonomie; jij zorgt voor maatwerk en een verpakkingsoplossing die maximaal tegemoet komt aan de klantvraag.

Je komt terecht in een informele omgeving waarin iedereen elkaar kent. Jouw initiatieven en ideeën worden gewaardeerd en zien we graag terug in de praktijk. Als Product Engineer schakel je naast je collega Engineers veelvuldig met je collega’s van de afdelingen Sales en Productie. In deze functie zal je rapporteren aan onze Manager Engineering.

 

Jouw rol 

 • Creëren van inventieve technische verpakkingsoplossingen op maat voor diverse klanten.
 • Toetsen van verpakkingsoplossingen op technische haalbaarheid.
 • Samenstellen van kostprijscalculaties, besteladviezen, productietekeningen en werkplaatsopdrachten.
 • Je hebt veelvuldig contact met (potentiële) toeleveranciers en maakt gebruik van hun technische kennis.

 

Onze wensen

 • Je hebt een technisch HBO diploma in de richting van Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar.
 • Je bent een techneut in hart en nieren met minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je beschikt over gedegen kennis van materialen zoals hout, metaal en kunststof. Daarnaast heb je ook kennis van productietechnieken zoals frezen, watersnijden, vacuümvormen, kunststoflassen, lijmen, etc.
 • Je hebt uitstekende kennis van SolidWorks of vergelijkbare 3D teken software.
 • De Engelse taal beheers je uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk.

 

Als persoon

 • Laat je eigenaarschap zien, daag je uit, verras je klanten én collega’s en verbeter je waar mogelijk.
 • Fungeer je als technisch aanspreekpunt voor één of meerdere opdrachtgevers en treedt je in gesprekken op als een volwaardige gesprekspartner.
 • Kun je omgaan met interrupties en gemakkelijk schakelen tussen werkzaamheden zonder het overzicht te verliezen.
 • Bezit je goede luistervaardigheden en ben je kritisch als het gaat om het concretiseren van de klantvraag.

 

Wat bieden wij jou? 

Naast een mooie vakinhoudelijk uitdaging en 70 gemotiveerde collega’s met hart voor de zaak, zal je veel vrijheid ervaren in het uitvoeren van je werkzaamheden. Jouw initiatieven worden gewaardeerd en zullen direct invloed hebben op de business. Daarnaast ontvang je een marktconform salaris, 29 vrije dagen per jaar, een pensioenregeling en een winstuitkering. Wij bieden je volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en initiatieven. Niet te vergeten, samen met je collega’s sluit je je werkweek af met een gezamenlijk drankje op de vrijdagmiddag.

 

Werken bij de Faes Group?

Ben jij de techneut die onze naam als verpakkingsspecialist helpt hooghouden? Schroom niet, pak je telefoon en app of bel naar Egbert van der Meijs, Corporate Recruiter, 06 20 32 47 66. Solliciteren kan per mail naar egbert.vd.meijs@faesgroup.com. Graag ontvang ik je cv en een korte motivatiebrief.

 

De Faes Group

De Faes Group in Reusel is al sinds jaar en dag een innovatieve marktleider binnen de wereld van de (maatwerk) verpakkingsoplossingen. Met een enthousiast team van ongeveer 70 collega’s doen we dagelijks ons best om de verwachtingen van onze opdrachtgevers te overtreffen. En omdat we goed werk leveren, mogen we steeds meer (internationale) aansprekende opdrachtgevers tot onze klanten rekenen.